Onze koffies

Wereldkaart

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is geen hol begrip. Iedereen heeft er de mond van vol, maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk ? Wij willen eerlijk zijn en tonen hoe wij effectief proberen om duurzaam te zijn. Respect voor mens en milieu staat vooraan in onze strategie. Wij hebben extra aandacht bij onze aankoop en werken daarvoor samen met koffietraders die het duurzaamheidsverhaal op specifieke plantages ondersteunen en toepassen. Wij zetten tevens in op biologisch geteelde koffies.
Bovendien kiezen wij resoluut voor duurzame materialen. Metalen blikken zijn hierbij een essentieel onderdeel. Deze kunnen oneindig gerecycleerd worden. Er is tot 85% minder energie nodig om staal te recycleren dan om het te produceren. Metalen blikken recycleren levert dus een belangrijke energiewinst op. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot en dat komt ons milieu ten goede. Daarnaast maken wij gebruik van aluminium-vrije folies, die alle eigenschappen hebben om koffie goed te bewaren. Wij werken ondertussen aan de toekomst en zullen binnen onafzienbare tijd inzetten op een 100% recycleerbare verpakkingsfolie. Deze zal uniek zijn voor België.
Tenslotte werken wij met bio-afbreekbare capsules, die industrieel composteerbaar zijn. Onze partner hierbij is een volledig CO2-neutraal bedrijf. Traceerbaarheid staat centraal in ons verhaal. Wij willen ten allen tijde controle hebben op de verschillende stappen binnen de productieketen. Zo kunnen wij bijsturen waar nodig. Duurzaamheid begint bij ieder van ons. Waar het kan, moeten wij de afvalberg en de ecologische voetafdruk beperken. Eerlijke keuzes durven maken, daar komt het op aan. Alleen op die manier kunnen mens, milieu en economie in evenwicht zijn. Laten we daar met zijn allen op inzetten !